Intel breekt patent met Itanium-chip

Intel tekent hoger beroep aan tegen de uitspraak van de rechter gisteren over de Itanium-processor die een patent van Intergraph zou breken.

Als het bedrijf het hoger beroep verliest, kost dat nog 100 miljoen dollar bovenop de 150 miljoen die het al aan Intergraph moet betalen. Volgens de rechter waren de patenten geldig en had Intel geen recht om die te gebruiken bij de fabricage van de Itanium-processors. Met de uitspraak kan Intergraph het produceren en leveren van Itaniumprocessors zelfs stilleggen, maar de onderneming wil van dit recht geen gebruik maken.
 
Natuurlijk is Intel het niet met de uitspraak eens en over tien dagen - de tijd die de rechter officieel heeft om op een uitspraak terug te komen - tekent het hoger beroep aan. Deze zaak loopt al vanaf 1997. Afgelopen april schikte Intel al voor 300 miljeon dollar met Intergrapgh in een aparte patentzaak met betrekking tot de Pentium-processor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-11T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.