Borland neemt twee bedrijven over

In twee dagen tijd heeft ontwikkelingstool-specialist Borland evenveel bedrijven overgenomen.

Een van de overgenomen bedrijven is het Zweedse Boldsoft. De software van dat bedrijf brengt het hele businessmodel in kaart in een relationele database en zorgt ook voor de link tussen modellering en design van de toepassing. Boldsoft was één van de vroege aanhangers van de modelgedreven architectuurstandaarden van de Object Management Group. Het Zweedse bedrijf was al sinds vijf jaar een partner van Borland. Hoeveel Borland voor Boldsoft heeft betaald is niet bekendgemaakt.
 
Het tweede bedrijf dat Borland verwierf is Starbase Corporation, leverancier van software configuratie management technologie. De acquisitie kostte Borland 24 miljoen dollar. Starbase heeft wereldwijd meer dan vierduizend klanten.
 
Borland neemt de twee bedrijven niet alleen over om aandeelhouders de nodige winstgroei te bieden. Marketingmanager Wim Hoek noemt de overname van Boldsoft een logische stap. "Het is een van de weinige bedrijven met veel expertise op het gebied van Delphi." Met de overname van Starbase wil het bedrijf een tool kunnen aanbieden voor het beheer van applicatieontwikkeling (application lifecycle management). Starbase maakt dit soort tools voor meerdere bedrijven dan alleen Borland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.