Lucent Technologies schrapt tienduizend banen

Lucent Technologies wil over een jaar zijn medewerkerskorps hebben teruggebracht tot 35 duizend mensen. Dit betekent dat het tienduizend werknemers op straat zet.

Daarnaast neemt het bedrijf een last van drie miljard dollar voor het waardeverlies van zijn pensioenfonds en een voorziening van één miljard dollar voor de herstructurering.
 
Doordat de investeringen van telecombedrijven teruglopen, is Lucents positie in het gedrang gekomen. Sommige investeerders voorspellen zelfs dat het bedrijf nog vóór het aantrekken van de markt over de kop gaat. De beurskoers is dusdanig gezakt dat het concern op de nominatie voor het 'strafbankje' van de New York Stock Exchange staat. Wanneer bedrijven te weinig eigen vermogen hebben of de koers van de aandelen te veel keldert in te korte tijd, worden bedrijven op dit 'strafbankje' geplaatst.
 
Lucent zelf heeft meer vertrouwen in de toekomst. Door de last van in totaal vier miljar dollar hoopt het in 2003 weer winstgevend te zijn. Het verlies over het vierde kwartaal valt door die last evenwel groter uit dan verwacht, waarschuwt de onderneming.
 
Twee jaar geleden werkten er nog 150 duizend mensen bij Lucent. Meer details over de ontslagen en de financiële positie maakt het bedrijf later deze maand bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-14T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.