Java en .Net nek-aan-nek in ontwikkelrace

Java en Microsofts .Net zijn in de VS ongeveer even populair als ontwikkelplatform voor webdiensten. Java is dit jaar met 51 procent het meest in trek (.Net 40 procent), maar volgend jaar is het verschil nog maar 2 procent (63 procent Java tegen 61 procent .Net).

Dat blijkt uit een onderzoek van Evans Data onder zeshonderd Noord-Amerikaanse ontwikkelaars. Webdiensten worden steeds meer geaccepteerd, zo blijkt uit de enquête. De populariteit stijgt van 57 procent nu tot 87 procent volgend jaar.
 
Er zijn echter ook beren op de weg. Veiligheid (24 procent), zogenaamde standaarden (21 procent), en de vraag naar de architectuur van zulke applicaties (16 procent) strijden om de voorrang. Bijna de helft van de ondervraagde ontwikkelaars verwacht volgend jaar aan een draadloze applicatie te programmeren.
 
8 procent van de ondervraagden gebruikt Linux als zijn voornaamste besturingssysteem, 15 procent als secundair systeem. Er valt ook een opvallende migratie op te tekenen van Visual Basic 6.0 en eerder naar Visual Basic .Net.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

DAnk je voor je reactie. Ik vond het erg grappig.

Knap hoor dat volgend jaar 124% van de webdiensten in Java of .net geprogrammeerd wordt.
dat de visual basic programmeurs overstappen naar de nieuwste versie val ik ook van uit mijn stoel.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-14T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.