Analisten voorspellen ontslagronde Sun

De Amerikaanse analisten van Merrill Lynch gaan ervan uit dat Sun Microsystems dit kwartaal achtduizend mensen ontslaat.

Vorige week kondigde Sun-ceo Scott McNeally aan dat hij het bedrijf gaat reorganiseren indien het niet snel winstgevend wordt. Op het Gartner Symposium dat vorige week in Florida plaatsvond, werd McNeally aan de tand gevoeld over het gebrek aan vertrouwen dat Sun-klanten nog zouden hebben in de overlevingskansen van het bedijf. "Rond Sun is niet zozeer de overlevingskans een probleem, wel hoe relevant het bedrijf nog is in de markt", schrijft analist Steven Milunovich in een rapport over Sun. Volgens de analist is Sun veel te afhankelijk van bedrijfseigen technologie zoals Sparc en Solaris, iets wat hij als 'retro' omschrijft. Milunovich omschrijft Sun verder ook nog als de 'Apple of the corporate computing, cool but less relevant'. Hij vindt het wel voorbarig om het bedrijf nu al helemaal af te schrijven.
 
Indien Sun inderdaad achtduizend werknemers afdankt, dan gaat het om 20 procent van het huidige personeelsbestand. Eerder kreeg al eens 10 procent de bons. Merrill Lynch trekt daar de parallel met EMC, dat alles samen ook al 30 procent van zijn werknemers de deur wees.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.