KPN België mogelijk over naar Scarlet

KPN onderhandelt exclusief met telecombedrijf Scarlet over de verkoop van zijn Belgische activiteiten. KPN wil hiervan af, omdat het nog steeds verliesgevend is.

KPN biedt in België datacommunicatiediensten, telefonie en internettoegang aan. Het heeft door heel België een datanetwerk liggen. In Mechelen is een datacentrum gevestigd. Verder concurreert het met Belgacom op het gebied van telefonie. Belgacom moet net als KPN in Nederland alternatieve telecomaanbieders toegang geven tot zijn eigen aansluitnetwerk, zodat zij bedrijven en consumenten kunnen bereiken met hun telefoniediensten.
 
Het is vooral deze activiteit van KPN België waar Scarlet geïnteresseerd in is, aldus een woordvoerster van het telecombedrijf. Scarlet is met deze activiteit al actief op de Belgische markt onder de naam Netnet. Hier werken tussen de vijftig en zeventig mensen. Bij KPN België werken bij alle onderdelen in totaal tweehonderd mensen. Scarlet is minder gebrand op de Belgische infrastructuurbezittingen van KPN. "Netwerkcapaciteit en andere voorzieningen kopen wij het liefst in om de prijzen van onze diensten zoveel mogelijk te drukken", verklaart de woordvoerster van Scarlet.
 
Een woordvoerder van KPN ontkent dat de verkoop iets te maken heeft met een mogelijke fusie van KPN met Belgacom. "Dat heeft hier helemaal niets mee te maken. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers heeft KPN aangegeven zijn Belgische activiteiten niet zelfstandig door te willen zetten, omdat er geld bij moet. Een partner of verkoop waren de twee opties die open lagen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-22T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.