IBM zet divisie op voor zelfgenezing

IBM richt een aparte divisie op voor zijn initiatief om zware computers zelfgenezende capaciteiten te geven. Dergelijke systemen bieden niet alleen meer zelfbeheer, zoals load-balancing, maar ook automatisch herstel na problemen.

De nieuwe divisie, genaamd Autonomic Computing, is onderdeel van IBM's softwaretak en wil het eigen werk op dit vlak afstemmen op technologie van andere softwareleveranciers. Dit moet leiden tot het standaardiseren van de verschillende initiatieven in de ict-industrie.
 
IBM kondigde zijn intenties voor zelfgenezende systemen een jaar geleden aan. "Het is nu tijd om mensen te laten zien welke richtingen we inslaan, wat de standaarden zijn", aldus vice-president Nick Donofrio, verantwoordelijk voor technologie en fabricage. Hij benadrukt dat dit initiatief deel uitmaakt van een bredere strategie om dienstverlening, hardware en software te combineren omcomputing on demand te realiseren.
 
De computerproducent mikt met zijn strategie voor zelfgenezende computers met name op zeer grote ondernemingen. Het presenteert zijn plannen dan ook aan de vijfhonderd grootste klanten van het bedrijf zelf. Daaronder bevinden zich banken, verzekeringsmaatschappijen en telecombedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-22T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.