Microsoft werkt vooruit aan Longhorn

Microsoft is al bezig met de opvolger voor het aanstaande Windows .Net Server 2003. De daaropvolgende versie, codenaam Longhorn, verschijnt op z'n vroegst pas in 2005 op de markt.

De plannen voor Longhorn omvatten een vereenvoudigde gebruikersinterface, een nieuw koppelbaar takenoverzicht annex balk, efficiënter gebruik van opslag, en - daaraan gekoppeld - makkelijkere, snellere zoekmogelijkheden voor lokale en niet-lokale data.
 
Daarnaast moet deze toekomstige Windows-versie meer zelfgenezende technologie bevatten, betere ondersteuning voor het verwerken van meerdere taken tegelijk (multitasking), duidelijkere foutmeldingen weergeven zodat problemen beter zijn te duiden, en verhoogde beveiliging bieden.
 
Het beveiligingsaspect is eerder dit jaar door topman Bill Gates tot nieuw doel verheven onder de noemer Trustworthy Computing. Dat initiatief heeft deze week alweer een knauw gekregen doordat een bétasite van Microsoft voor testers van vroege softwareversies gekraakt bleek te zijn. Het bedrijf heeft in allerijl nieuwe wachtwoorden aan de test-klanten toegekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-22T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.