Eerste proefversie Office 11 verschijnt

Microsoft komt deze week nog met de eerste bétaversie van Office 11. Deze nieuwe versie van het pakket kantoorapplicaties moet de relatief ingezakte verkoop weer opkrikken.

Office 11 is eigenlijk een interne codenaam aangezien Microsoft sinds Word versie 7 is overgestapt naar jaartallen (95, 97 en 2000) voor Office. De huidige versie, gelanceerd in mei dit jaar, luidde weer een overstap in: naar de omschrijving XP (voorExperience).
 
Het kantoorpakket is samen met Windows goed voor het leeuwendeel van Microsofts omzet - en winst. De verkoop van Office is echter aan het afvlakken. De software is dermate marktdominant dat verdere groei moeilijk is. Daarnaast vallen relatief minder klanten voor de toevoegingen en verbeteringen die nieuwe versies bieden.
 
Het nieuwe, omstreden licentieschema voor Microsofts softwareproducten moet dergelijke problemen opvangen. Klanten dienen voortaan te kiezen uit een abonnementsmodel waarbij ze betalen voor toegang tot de nieuwste versies - maar die niet per se hoeven te gebruiken - of een nieuwkoopmodel waarbij ze geen opwaarderingskorting meer krijgen wanneer ze overstappen naar een nieuwere versie.
 
Toch wil Microsoft met Office 11 ook functionaliteit bieden die klanten overhalen om op te waarderen. Zo belooft het meer oriëntatie op de vereisten van bedrijfsklanten, zoals beter beheer, en een hechte aansluiting op de .Net-strategie van Microsoft. .Net moet software als diensten aanbieden.
 
Ook krijgt Office 11 betere ondersteuning voor opmaak- en datataal xml. Dit is een risicovolle strategie voor Microsoft aangezien bestandsformaat xml een open industriestandaard is; opgeslagen xml-documenten dienen universeel lees- en schrijfbaar te zijn. Xml is echter noodzakelijk indien Microsoft zijn Office beter wil laten aansluiten op zware bedrijfsapplicaties opbackend-systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ze kunnen openoffice 1.0 kopieren. Dit open source pakket slaat alle documenten op in XML en draait op alle gangbare systemen. Dit scheelt in ontwikkeltijd.

Niet updaten dus naar 11 maar wachten tot andere office pakketten op de markt komen die XML ondersteunen... En deze nieuwe niet MS pakketten mogen rustig 60% minder functies hebben hoor... MKB gebruikt volgens mij nog 15% van de mogelijkheden van MS-Word.. De gemiddelde gebruiker heeft al ruzie met tabellen..
Groetjes Erwin
PS: Misschien worden we dan nog verlost van die rot paperclip met zijn vriendjes.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-23T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.