Stratus zet 100.000 dollar in op Windows

Serverspecialist Stratus belooft voor zijn Windows-systemen een beschikbaarheid van 100 procent en zet daar een garantie van honderdduizend dollar tegenover. Eerder bereikte het al een beschikbaarheid van 99,9999 procent (six nines).

Onder het nieuwe Perfect Performance-programma biedt het bedrijf eenuptime van 100 procent voor zijn vorige maand geïntroduceerde zware ft 6500-systemen. Deze vierweg machines met driedubbele modulaire redundantie draaien de Advanced Server-uitvoering van Windows 2000.
 
Klanten die een ft-server 6500 gebruiken en de Business Critical Service-dekking hebben afgesloten, kunnen onvoorziene uitval (downtime) 'declareren' bij het bedrijf. Deze declaratie betreft de premie van honderdduizend dollar, die in contanten of in Stratus-producten wordt uitgekeerd.
 
De serverspecialist, leverancier van Unix- en Windows-systemen, wil zo het beeld ondermijnen dat Microsofts besturingssysteem niet betrouwbaar is. De Stratus-systemen draaien de zware uitvoering van Windows en gaan vergezeld van stringente kwaliteitseisen voor hardware en (hardened) drivers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties


Leuk als ze die dingen aan het Internet durven te hangen
met alle die mooie buffer overlflow geintjes in w2k....
Wat zou er dan het bluescreen staan .
"call 0900-MICROSOFT to collect UR price!"
...?

Kennelijk kan Windows alleen stabiel draaien op hele dure hardware. Ik heb drukke Unix-systemen (FreeBSD) gehad die op commodity hardware een uptime van bijna twee jaar hadden.

Als je geen totale performantie kunt garanderen met een vierweg machine met driedubbele modulaire redundantie dan is er wel duidelijk iets mis mee.
Is dat nu met Windows of Unix, zou dit niet kunnen met Windows2000, dan moet MicroSoft toch maar eens nadenken over zijn product.
Allesinds toch een schone aankondiging van Stratus. maar ik wil het prijskaartje eens bekijken...

...en hoeveel krijgt Stratus van Microsoft om dit openbaar te verklaren...?
-
$ 100.000,= per incident ?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-22T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.