Lucent komt met nieuwe chip-prototypes

Bell Labs, het onderzoekscentrum van Lucent Technologies, heeft twee prototypen van chips ontwikkeld waarmee gebruikers zeven keer zo snel kunnen internetten via hun mobiele telefoon of andere draadloze apparaten.

Volgens het bedrijf kunnen de chips via een geavanceerd mobiel netwerk data ontvangen met 19,2 megabit per seconde. Het huidige snelste mobiele netwerk komt maar tot snelheden van 2,5 megabits per seconde.
 
Lucent heeft de technologie Blast (Bell Labs Layered Space Time) gedoopt. Het gebruikt meerdere antennes in het apparaat en het basisstation voor het zenden en ontvangen van draadloze signalen op hoge snelheid. De ene chip vangt de signalen op en de ander decodeert ze.
 
De chips zijn zo klein en gebruiken zo weinig energie dat ze in laptops en mobiele telefoons te gebruiken zijn, zonder dat dit de batterij extra belast, claimt het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-17T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.