Sun ontslaat 11 procent van werknemerskorps

Sun Microsystems dankt 11 procent (4400 mensen) van zijn personeel af. Op die manier hoopt het verliesdraaiende bedrijf zijn kosten terug te dringen.

Voor zijn eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar maakte Sun Microsystems een verlies van 111 miljoen dollar bekend op een omzet van 2,7 miljard dollar. Vorig jaar bedroeg de omzet nog 2,9 miljard dollar, maar was er ook een verlies van 180 miljoen dollar. In het vorige boekjaar rapporteerde Sun maar één kwartaal met winst: in het vierde kwartaal hield het bedrijf 20 miljoen netto over.
 
Vorig jaar rond deze tijd maakte Sun bekend dat het 9 procent van zijn personeel zou afdanken. Toen werd vooral de Amerikaanse organisatie afgeslankt. Waar nu gesneden wordt, is nog niet duidelijk.
 
Eerder deze week lanceerde het analistenkantoor Merrill Lynch het nieuws dat Sun eenvijfde van zijn werknemers zou bedanken voor bewezen diensten. In een ongemeen scherpe analyse werd Sun irrelevant in de markt genoemd, omdat het blijft vasthouden aan bedrijfseigen technologie. Analist Steve Mulinovich vergeleek Sun toen met Apple: "Cool but irrelevant". Woordvoerders van Sun deden het nieuws over de ontslagen toen nog af als 'roddels en speculatie'.
 
De beleggers reageerden opnieuw positief op de ontslagen: de koers van Sun schoot meteen 10 procent omhoog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.