EDS-werknemers onzeker over hun toekomst

EDS-baas Richard Brown waarschuwt zijn werknemers dat er wellicht nog meer banen dan al aangekondigd, verdwijnen nu hij het bedrijf weer op de rails probeert te krijgen.

Eerder gaf het concern al aan dat de derde- en vierdekwartaalcijfers achter zullen blijven bij de verwachtingen en dat de malaise in de ict-sector zeker tot volgend jaar aanhoudt. De aandelenkoers viel dramatisch naar beneden. Brown bood zijn excuses aan de aandeelhouders aan. Hij zei daarbij dat het bedrijf naar mogelijkheden zoekt om op korte termijn meer omzet en winst te genereren.
 
In een e-mail aan de medewerkers bevestigde Brown dat er waarschijnlijk bovenop de tweeduizend ontslagen van deze zomer een nieuwe ontslagronde volgt. Hij wil de banen bij de klantenservice behouden, hetgeen betekent dat er op andere afdelingen hardere klappen vallen.
 
Niet bekend is wanneer deze ontslagronde moet zijn afgerond. Volgens een woordvoerder voert het bedrijf de herstructurering zo snel mogelijk door, maar probeert het dingen ook 'juist te doen'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-21T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.