STM wil halfgeleidertak van Motorola

De Frans-Italiaanse chipproducent STMicroelectronics heeft zijn zinnen gezet op de halfgeleiderdivisie van Motorola. STM ontkent dat er gesprekken worden gevoerd, maar zegslieden bij de grootste aandeelhouders - de Franse en Italiaanse overheid - zijn minder zwijgzaam.

Voor STM-topman Pasquale Pistorio zou een overname van de Motorola ic-activiteiten, waar hij zeventien jaar heeft gewerkt, een enorme overwinning zijn. De onderneming wordt met een omzet van rond de elf miljard dollar de nummer twee achter Intel en passeert daarmee Toshiba.
 
De chipdivisie van Motorola is overigens een van de best opererende onderdelen van het concern. In het derde kwartaal zag deze divisie de omzet ten opzichte van de overeenkomstige periode in 2001 met 13 procent toenemen tot 1,2 miljard dollar. Het totale bedrijf moest genoegen nemen met een daling van de omzet van 14 procent tot 6,4 miljard. Wel wist men 111 miljoen dollar aan winst te boeken. Een jaar geleden werd in het derde kwartaal 1,4 miljard dollar verlies geleden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-16T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.