Telecomfabrikanten lonken naar wifi

Ericsson gaat met technologie van Agere en Proxim zijn mobiele telefoniesystemen geschikt maken voor draadloze wifi-netwerken.

Agere is een fabrikant van chipsets voor draadloze netwerken. Het levert zijn halffabrikaat aan tal van producenten, die de chipsets in hun apparatuur voor draadloze netwerken bouwen. Deze chipsets komen terecht in netwerkkaarten en basisstations voor draadloze netwerken. Proxim fabriceert dergelijke eindproducten.
 
Ericsson is niet de enige fabrikant van telecomsystemen die zich op wifi richt. Ook Nokia en Alcatel volgen de ontwikkelingen rond draadloze netwerken op de voet. Nokia heeft een netwerkkaart beschikbaar, die beide netwerken ondersteunt.
 
Datacommunicatie via wifi-hotspots is tegen een lagere prijs aan te bieden dan umts-telefonie. De verwachting is dat mobiele telefoniebedrijven deze hotspots zullen gebruiken om hun umts-netwerk aan te vullen. Telecombedrijven zijn met integratie van wifi in hun telefoniesystemen deze verwachte ontwikkeling een stap voor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-25T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.