HP en Nokia in computer-communicatiediensten

Hewlett-Packard en Nokia slaan de handen ineen om communicatiediensten tussen computersystemen (m2m) te ontwikkelen. De twee komen met een gezamenlijk productpakket en richten zich met name op de Europese markt.

M2m omvat automatische controle, beheer en data-vergaring van computers door andere systemen. Het is dus een optelsom van telematica en telemetrie. Dergelijke systemen zijn al veel in gebruik voor het beheer en onderhoud van industriële machinerie (met ingebouwde chips), zoals airconditioning-systemen, pinautomaten en frisdrank- en voedsel-machines.
 
De samenwerking moet Nokia's expertise op het gebied van draadloze communicatie combineren met HP's kennis van software, servers en systeemintegratie. Implementaties van m2m-projecten omvatten tot op heden veel verschillende, beperkte producten en dus veel integratiewerk. Dit zorgt voor hoge kosten en complexiteit - in implementatie en beheer. HP en Nokia willen dit standaardiseren en dus verminderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-23T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.