Xerox leent miljarden van General Electric

Kopieermachinefabrikant Xerox neemt een lening van maximaal vijf miljard dollar bij technologie- en dienstengigant General Electric. Deze lening wordt gesteund door achtjarige leasecontracten voor apparatuur.

Xerox zit met een forse schuldenlast, die door de rente daarop flink stijgt. Komend jaar is het bedrijf 3,2 miljard dollar schuldig. Door de oplopende schulden is Xeros al twee jaar uitgesloten van korte-termijn leningen bij financiële instellingen, en is het ook zijn kredietwaardering van investeerders kwijtgeraakt.
 
De lening van GE heeft een rente van 10 procent. "Dit geeft Xerox meer tijd. De voorwaarden doen er nu niet meer toe voor het bedrijf. Elke lening is gunstig", aldus analist Peter Ausnit van zakenbank Deutsche Bank Securities.
 
De steun van GE geeft Xerox niet alleen contanten om zijn schulden af te lossen, maar biedt diens klanten ook gunstigere financieringsmogelijkheden voor grote aankopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-24T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.