Sun treedt toe tot Web Services-groep

Sun Microsystems wordt toch lid van de Web Services Interoperability Organization (WS-I). Dit consortium wil standaarden opstellen voor compatibele webdiensten.

Het lidmaatschap van webdiensten-promoter Sun was lange tijd niet zeker. De serverproducent hield namelijk tot gisteren vol dat het alleen wou toetreden indien het lid werd van de bestuursraad. Daarmee zou het binnen de organisatie op gelijke voet staan met Microsoft en IBM. Ook andere Sun-concurrenten - Bea Systems, Hewlett-Packard, Oracle en Intel - zitten in de raad.
 
Het consortium had echter voldoende raadsleden en was niet van zins dit aan te passen aan de wens van Sun. Vorige week besloot de groep toch water bij de wijn te doen; het komende jaar worden er twee nieuwe zetels in de raad geschapen.
 
Dit als gevolg van lobby-activiteiten door Sun en andere softwareproducenten. Suns Java dient namelijk als fundament voor veel webdiensten-projecten. De WS-I-leden brengen in maart hun stemmen uit voor de raadsuitbreiding.
 
Sun neemt nu toch genoegen met een gewoon lidmaatschap, inclusief reguliere contributie. Hiermee komt het wel in aanmerking voor een zetel in de raad. De stemming in maart is echter nog geheel open, dus Sun is niet verzekerd van een zetel. De nominaties lopen tot februari en aspiranten moeten dan al wel minstens negentig dagen lid zijn geweest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.