HP ontkent overnamegeruchten Bea Systems

Hewlett-Packard spreekt de geruchten tegen dat het middleware-leverancier Bea Systems wil overnemen. Daarmee zou de computerproducent zich weer op de markt voor applicatieservers begeven.

HP verliet die markt afgelopen juli toen het zijn Netaction-applicatieserver schrapte. Het bedrijf zocht vervolgens toenadering tot Bea om zijn Netaction-klanten over te hevelen naar diens Weblogic-software. Sindsdien doen geruchten de ronde dat HP Bea zou willen inlijven. Overigens kreeg HP de Netaction-software eind 2000 in handen met de overname van Bluestone.
 
De geruchten zijn nu aangewakkerd door een rapport van onderzoeksbureau Forrester waarin het stelt dat Bea wel eens een interessant overnamedoelwit zou kunnen zijn. Algemeen directeur Cesare Capobianco van HP's softwaredivisie ontkent dit echter. "Ons besluit om te stoppen met middleware heeft onze relaties met Microsoft en Bea voor webdienstenbeheer verhelderd en verbeterd. HP's strategie is samenwerking met partners." De topman stelt dat zijn bedrijf zich hierdoor onderscheid van it-reus IBM.
 
Capobianco geeft toe dat dit een ommezwaai is in de bedrijfsstrategie. "Bluestone was bedoeld als de eerste in een reeks overnames op het gebied van middleware. Maar toen kwam de overname van Compaq", wat de topman bestempelt als een positieve gelegenheid.
 
HP overweegt nog wel kleine overnames om technologie voor zijn beheeromgeving Openview te verwerven. "Dus geen grote software-overnames. Onze kernproducten zijn Openview en Opencall en die blijven we versterken." Zo onthult HP komende maand toenadering van Openview tot Microsofts beheerhulpmiddelen en software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.