Dell begint behoedzaam aan handcomputers

Dell-president Michael Dell laat weten dat zijn bedrijf met een handcomputer komt voor de Amerikaanse markt. Hij verwacht echter voor de korte termijn weinig mogelijkheden voor groei op dat terrein.

De directe pc-producent laat zich er al jaren op voorstaan dat het pas een nieuwe markt betreedt indien er reeds sprake is van een massamarkt, met bijbehorende afzetmogelijkheden. "Wij zijn niet eerste op de markt, maar eerste op volume", aldus de topman in een interview met Computable eerder dit jaar (http://www.computable.nl/artikels/archief2/d23jb2tf.htm).
 
Nu lijkt de efficiënte pc-fabrikant hier deels op terug te komen. "De markt voor pda's (personal digital assistants) heeft lang niet zo'n strategisch belang voor ons als servers, opslag of dienstverlening. Pda's zijn nu nog een relatief kleine markt", aldus Michael Dell tijdens een persconferentie in Tokio.
 
Hij benadrukte ook dat de pc-producent rekent op die drie gebieden om het gestelde doel van omzetverdubbeling te halen. Wanneer deze financiële groei behaald moet zijn, is echter nog niet onthuld.
 
De topman gaf ook nog geen tijdsschema voor aankondiging en lancering van de handcomputers, maar gaf wel aan dat het apparaten met Microsoft Pocket PC-besturingssysteem betreft. "Er zijn veel verschillende, concurrerende standaarden, maar wij zien wel momentum in Pocket PC."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-28T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.