Unisys komt met voorgebakken databankservers

Unisys kondigt vandaag een serie servers aan die reeds zijn ingericht als gebruiksklare databank voor grote ondernemingen. Het bedrijf wil klanten zo de last van installatie en configuratie uit handen nemen.

De aankondiging betreft de zware ES7000-machines van het bedrijf die middels de zelfontworpencrossbar-architectuur tot wel 32 Intel-processoren. Dit zijn Pentium Xeon- en Itanium 2-chips. Unisys rust deze servers, draaiend op de Datacenter-uitvoering van Windows 2000, uit met software van onder meer Microsoft, Veritas en EMC. De gebruikte databank is Microsofts SQL Server.
 
Microsoft probeert al geruime tijd op te klimmen in de lucratieve servermarkt. Hierbij neemt de Windows-leverancier het niet alleen op tegen gevestigde serverleveranciers, maar ook tegen de eigen slechte reputatie wat betreft stabiliteit, betrouwbaarheid, schaalbaarheid en beheerbaarheid van de eigen software. Deze elementen zijn van cruciaal belang in serveromgevingen. Oud-mainframeproducent annex dienstverlener Unisys is één van Microsofts belangrijkste partners voor deze strategie.
 
Het bedrijf komt met verschillende voorgebakken databankconfiguraties, variërend van zevenduizend tot zeventwintigduizend gelijktijdige gebruikers. De geboden opslagcapaciteit varieert van één tot negen terabyte. Daarnaast zijn de ES7000-machines ook verkrijgbaar in geclusterde opstelling, voor verdeling van de systeembelasting.
 
Het is nog niet bekend wanneer deze systemen op de markt komen en wat dan het prijsbereik is. Ondertussen werkt databankgigant Oracle ook aan voorgeconfigureerde systemen, in samenwerking met hardwarepartners. Het heeft in juni al samen met pc-producent Dell en Linux-distributeur Red Hat databankclusters op Linux en Intel-processoren aangekondigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-28T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.