Corel Linux keert weder als Xandros Linux

De Linux-distributie die Corel in 2000 op de markt bracht, herrijst nu uit de as van de afstoot door die Canadese applicatieleverancier. De nieuwe Xandros Desktop 1.0 is gebaseerd op Corel Linux.

Die Linux-distributie was weer gebaseerd op het open source-schoolvoorbeeld Debian, dat zeer strict omgaat met de GPL (General Public License). Vandaar ook toentertijd enkele geschillen tussen het commcerciële Corel en de vrijwilligers van het Debian-project. Corel Linux werd echter niet het verwachte succes.
 
Uiteindelijk heeft Corel zijn Linux-tak begin 2001 verkocht aan it-investeringsfirma GLP (Global Linux Partners) middels het voor dit doel nieuw opgerichte softwarebedrijf Xandros. Nu, ruim een jaar later, komt die met zijn eigen gebruiksvriendelijk Linux-distributie op de proppen.
 
De Xandros-distro is bedoeld voor desktopgebruik door niet-ervaren computergebruikers, ofwel consumenten. Hiertoe levert het de Crossover-software van Codeweavers mee, waarmee Windows-applicaties op Linux kunnen draaien. Crossover is een commerciële, verbeterde uitvoering van Windows-api-implementatieproject Wine (Wine is not an emulator).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-28T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.