AMD lonkt naar ontwikkelaars met x86-64

Chipproducent AMD biedt software-ontwikkelaars nieuwe hulpmiddelen voor zijn hybride 32/64-bit processorplatform x86-64. Werkstationprocessor Opteron is de eerste van deze nieuwe chips.

De Opteron, codenaam Clawhammer, komt in het eerste kwartaal 2003 op de markt. Dit was oorspronkelijk het vierde kwartaal van dit jaar. Daarna volgen de serveruitvoeringen, codenaam Sledgehammer.
 
AMD distribueert nu een bèta-uitvoering van Linux voor x86-64 onder softwarepartners. Dit is een proefversie van de Suse-distributie. De volledige versie moet tegelijk met de eerste Hammer-chips verschijnen. "Wij willen onze klanten stabiele, beheerbare bedrijfsoplossingen bieden en we doen dat op het x86-64-platform", aldus vice-president Markus Rex van Suse.
 
Daarnaast biedt AMD een lijvig Architecture Programmers-handboek. Hiermee kunnen ontwikkelaars hun applicaties optimaliseren voor de extra 64-bit instructies van de aanstaande Hammer-chips. Dit vijfdelige handboek is aan te vragen of als pdf te downloaden op AMD's website (http://www.amd.com/us-en/Processors/DevelopWithAMD/0,,30_2252_875_7044,00.html).
 
Tot slot heeft het bedrijf een ontwikkelcentrum opgezet dat software- en hardware-ontwikkelaars over de hele wereld toegang moet geven tot AMD's technische kennis. Het centrum biedt ook softwarecode en ontwikkelplatformen zodat partners hun producten kunnen toetsen aan AMD's x86-64-platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.