IBM wil van nog eens 3700 werknemers af

IBM wil 3700 banen schrappen. Het grootste deel van de ontslagen valt door de sluiting van een harde schijven-fabriek in Hongarije, vijfhonderd banen gaan verloren door de overname van PwC Consulting.

De fabriek nabij Budapest waar IBM harde schijven vervaardigt, gaat in de loop van volgend jaar dicht. Officieel is de sluiting ingegeven door een afnemende vraag naar die schijven. Volgens de Britse website The Inquirer is vooral de lage kwaliteit die in Hongarije geleverd werd de oorzaak van de sluiting. Naast de 2.100 IBM-personeelsleden zouden ook 1.600 interimwerknemers hun baan verliezen. Eerder schrapte IBM in Hongarije al tweehonderd vaste en achthonderd externe banen. Het zou gaan om het grootste ontslag door een buitenlandse investeerder sinds de val van het communisme in Hongarije. IBM Hongarije was de tweede grootste exporteur van Hongarije, met een omzet van meer dan twee miljard dollar.
 
In totaal werken er bij IBM ongeveer vijftienduizend personeelsleden in harde schijf-divisies verspreid over tien fabrieken. Tegen eind dit jaar zouden al deze productie-eenheden verkocht moeten zijn aan Hitachi.
 
Ook in de Global Services afdeling wordt geschrapt, nu de fusie met PwC Consulting wordt doorgedreven. Hier gaat het om vijfhonderd banen die verloren gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.