ICT-bestedingen trekken midden 2003 aan

In het midden van volgend jaar zullen bedrijven weer meer beginnen uitgeven aan ict-materiaal en diensten. Vooral Microsoft, Cisco, IBM en Dell moeten daar wel bij varen.

Het Amerikaanse analistenbureau Merrill Lynch ondervroeg honderd chief information officers (cio's), waarvan 75 Amerikanen en 25 Europeanen. Meer dan de helft van hen gaf aan dat ze volgend jaar meer gaan besteden. Ze wijzen in de eerste plaats op de veroudering van hun bestaande informaticapark en het feit dat de ict-afdelingen achterstand opgelopen hebben in het ontwikkelen van nieuwe toepassingen waar de eindgebruikers om vragen.
 
Op de vraag welke bedrijven door de cio's als het belangrijkst beschouwd worden voor de ict-afdeling, dreven de namen van Microsoft, Cisco, Dell en IBM naar boven. Zo zei tweederde van de ondervraagden dat Microsoft steeds belangrijker wordt voor hun ict-beleid. Bedrijven die een slechte beurt maakten, zijn ondermeer SAP, EMC, HP, Sun en EDS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.