Solid Data neemt via EBC Winking over

European Business Consultants (EBC), de holding waartoe Solid Data behoort, heeft de aandelen van Winking overgenomen. Dat bedrijf zal van nu af aan als Solid Winking door het leven gaan.

Solid Data en Winking zijn relatief complementair. Solid Data beschikt vooral over boekhoudpakketten, Winking spitst zich toe op pakketten die enkel de facturatie voor hun rekening nemen. Beide organisaties integreren hun ontwikkelingsafdelingen en administratie, maar blijven voorlopig zelfstandig opereren op het vlak van verkoop, marketing en dienstverlening. Voor de ontwikkeling van nieuwe producten kiest Solid Winking resoluut voor de .NET technologie van Microsoft.
 
"De financiële, ERP- en CRM-oplossingen van Solid Winking en Solid Data blijven op de kleine en middelgrote Belgische ondernemingen gericht", zegt Frans Van Antenhove, voorzitter van EBC, "alleen de technologische ahtergrond verandert." Het plan bestaat erin de huidige toepassingen geleidelijk aan de .NET technologie aan te passen.
 
Nieuwe pakketten worden meteen in .NET ontwikkeld. "We staan aan de vooravond van een nieuwe generatie toepassingen", aldus nog Frans Van Antenhove. "Ook wij willen met webservices, ASP-oplossingen en de integratie van andere software via XML aan de slag." Op die manier wil EBC de concurrentie in de sterk versnipperde markt van boekhoudpakketten een stap voor blijven.
 
Voor Winking is het de tweede overname. Vorig jaar zou het bedrijf opgaan in het Brugse Tectrade, maar het weekte zich daar nu weer uit los, om met Solid Data in zee te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.