Hewlett-Packard blijft server-koning

HP blijft de grootste leverancier van servers, maar de concurrentie knabbelt de achterstand weg. Volgens de jongste cijfers van Gartner Dataquest levert HP in het derde kwartaal 30 procent van alle servers ter wereld.

Daarmee heeft het nog altijd een comfortabele voorsprong op Dell dat 19,2 procent haalde. Opvallend is wel dat het aantal leveringen van Dell met 18 procent groeide, terwijl HP er bijna 5 procent op achteruit ging in vergelijking met vorig jaar. Het bedrijf verkreeg de toppositie door de overname van Compaq, maar blijkbaar hebben de kopers niet het volle vertrouwen in de voordelen die de fusie moet bieden. Volgens Gartner-analist Jeff Hewlett zullen echte resultaten van de overname pas volgend jaar in serververkopen vertaald worden.
 
IBM staat nummer drie op de Gartner-lijst met een marktaandeel van 14 procent. Het aantal leveringen van Big Blue daalde vorig kwartaal met 1,3 procent. Sun groeide 17 procent tot een marktaandeel van 6,2 procent.
 
Alles samen groeide de servermarkt in het derde kwartaal met 3,1 procent, maar Gartner zegt dat daarin nog niet meteen een heropleving van de markt gezien moet worden. De resultaten van vorig jaar werden immers naar beneden gehaald door de aanslagen van 11 september.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.