Verzoek Intel om nieuwe rechtszaak afgewezen

De Amerikaanse rechter in de patentzaak tussen Intergraph en Intel wijst een verzoek tot herziening van de uitspraak van de chipfabrikant af.

Intel wordt ervan beschuldigd met zijn Itanium-processoren inbreuk te maken op een patent van Intergraph. Het vroeg districtsrechter John Ward om zijn uitspraak te herzien of een nieuwe rechtszaak mogelijk te maken. Ward wees beide verzoeken af. Volgens de rechter zijn de patenten geldig en had Intel geen recht om die te gebruiken bij de fabricage van de Itanium-processoren.
 
Morgen moeten beide bedrijven voor de rechtbank verschijnen in het hoger beroep dat begin deze maand door Intel is aangespannen. Dan wordt ook bepaald wanneer het concern 150 miljoen dollar boete aan Intergraph moet betalen. Mocht Intel niet betalen, dan kan de rechter een verkoopverbod voor de Itanium-chips uitvaardigen. Het bedrijf moet nog eens honderd miljoen dollar betalen aan de eisende partij om daarmee de licenties af te kopen.
 
De rechtszaak tussen beide partijen loopt al vanaf 1997. April dit jaar schikte Intel al voor driehonderd miljoen dollar met Intergraph in een aparte patentzaak over de Pentium-processor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-29T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.