Oprichter Lotus komt met Outlook-alternatief

Mitch Kapor, oprichter en ex-topman van Lotus, werkt aan een 'gratis' open broncode-alternatief voor Microsofts Outlook.

Het pakket wordt ontwikkeld door de nonprofit-organisatie Open Source Application Foundation (Osaf) die Kapor een jaar geleden oprichtte. De 'persoonlijke informatiebeheer'-software kent veel van de mogelijkheden in Outlook, zoals e-mail en een agenda. Als onderdeel wordt hetinstant berichtensysteem Jabber ingebouwd. Kapor hoopt licenties op dit pakket te verkopen aan kleinere bedrijven en organisaties voor wie de Microsoft-producten te duur zijn. Bij het nemen van een licentie kan een bedrijf aan de software een eigen 'look and feel' toevoegen.
 
Kapor, die furore maakte met Lotus 1-2-3, heeft voor de ontwikkeling van het e-mailpakket vijf miljoen dollar beschikbaar gesteld. Nog voor volgend jaar worden er beta-versies vrijgegeven die draaien op Windows, Mac OS en Linux. Eind volgend jaar moeten de definitieve versies beschikbaar zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Eindelijk van Foutlook (en 99% van de virusinfecties) af. Goede zaak!

Lotus agenda tijdenlang gebruikt door zijn geavanceerde funkties en mooiere uitvoeding dan Outlook. Ik ben benieuwd

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-23T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.