NCR presteert in derde kwartaal naar behoren

Met een nettowinst van 41 miljoen dollar presteerde NCR over het derde kwartaal 2002 aanzienlijk beter dan in dezelfde periode een jaar geleden.

In het derde kwartaal 2001 moest NCR nog genoegen nemen met een negatief saldo van 6 miljoen dollar. De omzet liet het afgelopen kwartaal wel afweten. Daarin is sprake van een lichte daling, van 4,5 procent topt 1,38 miljard dollar.
 
De nu onthulde resultaten liggen boven de verwachtingen van financieel analisten. Zij werden echter toch onplezierig verrast; het management van NCR liet namelijk weten het vierde kwartaal met weinig vertrouwen tegemoet te zien. Omzetgroei wordt niet verwacht. Men houdt eerder rekeningen met een daling van ongeveer 5 procent.
 
Belangrijkste pijlers van NCR zijn de activiteiten op het gebied van gegevenspakhuizen (14 procent groei) en documenten- en mediabeheersystemen (de Systemedia-divisie) (2 procent groei). De omzet in geld- en voorraadbeheersystemen voor de detailhandel laten het afweten; geldautomaten min 2 procent, winkelopslag min 6 procent en kassasystemen zelfs 15 procent minder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-25T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.