Worldcom mag van rechter bonussen uitbetalen

Worldcom mag 25 miljoen dollar aan bonussen uitbetalen aan 'sleutelfiguren' die nodig zijn voor de lopende reorganisatie. Het failliete telecombedrijf heeft een rechtzaak hierom gewonnen.

Deze zaak was aangespannen door enkele schuldeisers, waaronder SBC Communications. Rechter Arthur Gonzalez, van het faillisementshof te New York, heeft het reorganisatieplan van Worldcom goedgekeurd. Dit omvat dus ook de bonussen.
 
Deze dienen als salarisaanvulling om de bewuste werknemers aan boord te houden. Het betreft 325 mensen, die met name in de verkoop- en dienstverleningsafdelingen werken.
 
Worldcom hoopt rond het midden van 2003 in staat te zijn om weer op eigen benen te staan. Dan zou ook het surseance willen opheffen. Dit is wel aan de curator. De telecomonderneming ging in juli kopje onder en had toen 40 miljard dollar aan schulden.
 
Dit volgde op de onthulling dat het 3,85 miljard dollar aan uitgaven verkeerd had opgevoerd in de boekhouding. Nadat het in surseance ging, werd er nog een boekhoudfout van 3,8 miljard dollar ontdekt, waarmee het totaal op 7,68 miljard kwam.
 
Worldcom is de op één na grootste aanbieder van telefonie voor de lange afstand (versus de aanbieders van lokale verbindingen) in de VS. Daarnaast vervoeren Worldcoms netwerken een groot deel van het wereldwijde Internet-dataverkeer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.