Gerstner draagt IBM in januari 2003 over

IBM-kroonprins Sam Palmisano krijgt in januari het roer van IBM volledig in handen. Topman Lou Gerstner treedt dan geheel terug en geeft zijn positie als voorzitter van de directieraad op.

Palmisano was al sinds juli 2000 president en operationeel directeur (coo), maar werd nog wel begeleid door Gerstner in diens hoedanigheid als bestuursvoorzitter. De nieuwe leider was voorheen hoofd van IBM's dienstentak, die tegenwoordig spilpunt is van de bedrijfsstrategie. Gisteren besloot de raad onder leiding van de oud-IBM-leider dat hij op 1 januari aftreedt.
 
Het was al langer bekend dat Palmisano op termijn alle functies van Gerstner zou overnemen. De IBM-leider zei dit zelf in juli 2001. De overdracht had toen al deels plaatsgevonden. In maart dit jaar kreeg Palmisano ook de functie van uitvoerend directeur (ceo), maar het was nog altijd onbekend wanneer Gerstners laatste positie zou overgaan; die van bestuursvoorzitter.
 
Gerstner kwam midden jaren negentig aan het roer bij het toen getroubleerde IBM en wordt algemeen verantwoordelijk geacht voor het herstel van de computerreus. De topman gaat eind dit jaar definitief met pensioen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.