IBM stunt met databankprijs voor mkb

IBM verlaagt de prijs voor de nieuwe versie van zijn databank DB2 voor middelgrote bedrijven. Daarnaast vereenvoudigt het bedrijf het prijsniveau voor de zware uitvoering van DB2.

De nieuwe versie xx van IBM's databank komt 21 november uit. Het prijsniveau voor de DB2 Standard Edition ligt 46 procent lager dan voorheen. Het computerbedrijf wil zo zijn databank meer in de mkb-markt zetten, die qua ict relatief onontgonnen is.
 
Ook zet het zo concurrent Oracle onder druk. IBM's pakket kost nu bijna de helft per server-processor van Oracle's Standard Edition. Die uitgeklede uitvoering van Oracle's hoofdproduct is afgelopen zomer geschapen om tegemoet te komen aan de vraag naar lager geprijsde, lichtere databanken. IBM en Microsoft wisten al te profiteren van die behoefte.
 
Oracle stelt dat klanten gunstiger uit kunnen zijn met licenties per aangesloten databankgebruiker, in plaats van licenties per processor. Analisten menen bovendien dat Oracle technologisch gezien nog altijd voorloopt op de andere spelers in de databankmarkt.
 
IBM en Microsoft werken er hard aan om Oracle in te halen en dit zou ze langzaam wel lukken. "Wij menen dat de verbeteringen aan DB2 en SQL Server een erosie vormen voor de technische voordelen van Oracle. De industrie gaat gestaag naar minder differentiatie tussen deze drie grootste spelers", aldus analistenbureau First Albany.
 
Verder heeft IBM twee zware databankproducten, de DB2 Enterprise Edition en de Extended Enterprise Edition, samengevoegd. Dit nieuwe gecombineerde product is ook vergezeld van een nieuw prijsschema, dat volgens de leverancier duidelijk is voor klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-01T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.