Novell niet tevreden over afgestoten Volera

President Jack Messman van Novell is niet tevreden over het presteren van de afgestoten dochter Volera. Geruchten doen de ronde dat Novell het bedrijf weer naar binnen wil trekken.

Volera ontwikkelt en levert software voor hetcachen en bezorgen van multimedia (content) via Internet en bedrijfsnetwerken inclusief vpn's (virtual private networks). Novell heeft dit bedrijf in februari vorig jaar opgezet samen met consultancy Accenture (voorheen Andersen Consulting) en telecombedrijf Nortel. De drie hebben voor de start 80 miljoen dollar geïnvesteerd.
 
Toenmalig Novell-president Eric Schmidt zei dat Volera in hoog tempo een marktleiderspositie moest veroveren op het gebied vancontent delivery services. "Dat is één van de meestbelovende ontwikkelingen op het Internet", aldus de inmiddels opgestapte topman. Volgens het oorspronkelijke plan moest Volera voor het einde van 2002 naar de beurs.
 
Deze markt heeft echter niet de verwachte vlucht genomen en verkeer nu net zoals de algehele telecommarkt in de problemen. Huidig Novell-president Messman, in huis gekomen met de overname van consultancy Cambridge Technology Partners (CPT), uit nu openlijk kritiek op het tegenvallende functioneren van de dochter.
 
Messman is teleurgesteld dat Volera zich niet heeft waargemaakt en wil daar nu wat aan doen. Dit heeft al geleid tot berichten dat Novell de voormalige Content-divisie weer wil opslokken. Amerikaanse woordvoerders van het moederbedrijf ontkennen dat de technologie van de dochter teloor zou gaan. De bedrijfsstructuur staat echter wel ter discussie binnen het bedrijf, aldus de woordvoerders.
 
Indien Volera niet meer zelfstandig doorgaat, zou dat de vierde grotecaching-leverancier zijn die dit jaar ten onder gaat. Afgelopen zomer kondigden Inktomi en F5 Networks al aan dat ze huncaching-producten zullen uitfaseren. Concurrent Cacheflow (tegenwoordig Blue Coat Systems geheten) begeeft zich nu meer richting beveiligingsproducten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-01T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.