NEC verzelfstandigt divisie voor halfgeleiders

NEC heeft zijn halfgeleiderdivisie afgestoten in de zelfstandige dochter NEC Electronics die voor 100 procent in handen blijft van de moederonderneming. Dit is vrijdag van kracht gegaan.

NEC Electronics bestaat uit alle halfgeleideractiviteiten van NEC: onderzoek en ontwikkeling, productie, en marketing. Dit omvat allerlei soorten chips, met uitzondering van geheugenchips (dram) voor pc's, die zijn in 1999 ondergebracht in de joint venture Elpida Memory met Hitachi.
 
De nu afgestoten halfgeleidertak, oorspronkelijk NEC Electron Devices, blijft onder leiding van president Kaoru Tosaka. Het nieuwe NEC Electronics heeft 24.000 werknemers, waarvan 5.200 buiten Japan, en draait een geschatte jaaromzet van 5,7 miljard dollar.
 
Voor het komende boekjaar mikt het bedrijf op een omzet van ongeveer 8,1 miljard dollar en een operationele winst van tenminste 10 procent. "NEC Electronics kan snel massaproductie van geavanceerde chipontwerpen bereiken door gebruik te maken van de vertikale, geïntegreerde opzet waarbij ontwerp en productie elkaar aanvullen", verklaart topman Tosaka.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.