Pc-divisie IBM ruilt snelheid in voor beheer

IBM's pc-divisie kondigt een reeks technologieën aan om de beheerkosten voor pc's te drukken. Het sluit hiermee aan op de 'e-business on demand'-visie die topman Sam Palmisano vorige week uiteenzette.

De pc-tak noemt de nieuwe strategie Think en zegt zich nu te concentreren op de behoeften van klanten en niet meer op rauwe computersnelheid. Het bedrijf wil technologie inzetten om bedrijfsproblemen - zoals de kosten voor beheer, systeemmigratie en beveiliging - aan te pakken.
 
IBM haalt analisten aan die schatten dat 80 procent van de tco (total cost of ownership) van pc's bestaat uit het beheren en ondersteunen van die machines na de aanschaf. De pc-divisie richt zich nu hierop met diverse hulpmiddelen, waaronder een herstelprogramma voor data en applicaties, gecombineerde hard- en software voor databescherming, een programma om systeem-images te maken, een hulpmiddel voor migratie naar nieuwe pc's, en betere ondersteuning.
 
"We betreden nu een nieuwe fase in de evolutie vanpersonal computing", zegt algemeen directeur Fran O'Sullivan van de pc-groep. "De eerste fase werd aangedreven door snellere processoren, grotere opslagruimte en nieuwe besturingssystemen. De tweede fase werd aangedreven door operationele efficiëntie; de pc als een verbruiksgoed. Deze nieuwe fase zal aangedreven worden door innovatie gebouwd op open industriestandaarden, om echte bedrijfsproblemen op te lossen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.