BEA onthult data-integratiesoftware Liquid Data

BEA Systems onthulde gisteren integratiehulpmiddel Liquid Data for Weblogic. Deze software wordt op termijn één van de modules van applicatieserver Weblogic, vertelt Dieter Deramoudt van BEA Benelux.

"Het product is eigenlijk al twee weken beschikbaar, maar we kondigen het nu pas aan", zegt de systeemingenieur van BEA. Hij stelt dat er geen specifieke reden is voor deze discrepantie, uitzonderlijk in de ict-industrie waar producten normaliter ver vantevoren worden aangekondigd.
 
De Liquid Data-software gaat verder dan het idee van een portalsite waar data van diverse bedrijfsapplicaties, zoals databanken met klantgegevens en inkoopplanning, wordt weergegeven. "Die opzet gaat nog steeds uit van de achterliggende applicaties, waardoor je inconsistente weergave hebt." Bea biedt dit met zijn Integrator-software.
 
"Maar met Liquid Data kunnen we verder gaan. Die software omvat meerdere, verschillende bronnen en geeft de data inrealtime (direct - red.) weer. De meeste bedrijfskritische gegevens bevinden zich namelijk in Excel-spreadsheets. Ja, Excel is eigenlijk het meestgebruikte erp-pakket (enterprise resource planning, ofwel bedrijfsautomatisering en planning - red.)"
 
Analisten menen dat de middleware-leverancier zich hiermee op het terrein begeeft van de integratie van bedrijfsapplicaties. Deramoudt spreekt dit tegen: "Wij maken hiermee de databronnen inrealtime toegankelijk via een portal, maar de achterliggende data wordt niet beroerd."
 
Liquid Data biedt dan ook geen invoermogelijkheden die worden teruggevoerd naar deback-end systemen, zoals bedrijfsdatabanken. Het betreft wel data-, maar niet applicatie-integratie, aldus Deramoudt. "Dit ontkoppelt de investeringen in defront- en debackend. Bedrijven kunnen de achterliggende systemen naar eigen inzicht inrichten, los van de weergave en eindgebruikersapplicaties."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.