Palmisano krijgt ook voorzitterstitel

Chief executive officer Sam Palmisano wordt per 1 januari ook voorzitter van de raad van bestuur van IBM. Lou Gerstner, die eerder het ceo-schap afstond aan Palmisano, verdwijnt daarmee volledig uit beeld bij Big Blue.

Dat Palmisano ook voorzitter van de raad van bestuur zou worden, werd al eerder dit jaar aangekondigd, maar is nu dan ook realiteit. Lou Gerstner deed in maart een stap opzij en gaf de fakkel door aan Palmisano. Onder Lou Gerstner werd IBM omgevormd tot een service-gerichte organisatie.
 
In de Verenigde Staten komt het wel vaker voor dat een ceo ook voorzitter wordt van de raad van bestuur. Alleen stond deze praktijk de laatste tijd onder druk omwille van de diverse boekhoudschandalen. Een onafhankelijke raad van bestuur kan beter controleren, is de stelling. IBM wijst er echter op dat Palmisano de enige IBM-werknemer in de raad van bestuur is. Alle andere leden zijn onafhankelijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.