Forrester ziet geen opleving ict-markt

Het duurt nog zeker tot 2004 voordat de ict-industrie weer opleeft. Dat concludeert Forrester Research uit onderzoek. Dit jaar voorziet het onderzoeksbureau een terugval van de ict-markt met 7,9 procent.

In 2002 moet de markt voor informaticaproducten en diensten goed zijn voor 388 miljard dollar, berekende Forrester. Dat betekent een achteruitgang van bijna 8 procent. Voor volgend jaar voorziet het bureau een stijging van de bestedingen. Het denkt aan een groei met 5,6 procent tot 410 miljard dollar.
 
Het duurt tot 2004 voordat de marktgroei boven de 10 procent uitkomt. Dan moet de sector met 10,7 procent aanzwellen tot 454 miljard dollar.
 
Het nieuwe rapport van Forrester is een neerwaartse bijstelling van de voorspellingen die de analisten eerder deden. Toen ging Forrester nog uit van een groei over 2002 van 3,9 procent en een stijging met meer dan 10 procent volgend jaar. Met de nieuwe cijfers komt Forrester weer meer op dezelfde lijn als de andere marktanalisten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.