IBM komt met nieuwe visie op informatica

IBM trekt tien miljard dollar uit om zijn nieuwe visie op informatica te realiseren. Volgens IBM moet computerkracht even toegankelijk zijn als elektriciteit.

Op een bijeenkomst in New York zette chief executive officer Sam Palmisano de nieuwe visie van IBM uiteen. Hij beschreef een toekomst waarin grote computernetwerken gebouwd worden met behulp van krachtige, zichzelf reparerende computers. Gebruikers kunnen deze computerkracht makkelijk aankopen wanneer ze die nodig hebben.
 
IBM trekt alvast tien miljard dollar uit om deze visie waar te maken. Het bedrijf zet ook een 'on demand'-werkgroep op die de ideeën moet onderzoeken en uitwerken. De groep kan zowel zelf producten ontwikkelen, als overnames doen. In de hele wereld worden ook 'On-Demand Design Centers' opgezet die de wensen van de klanten moeten onderzoeken.
 
Volgens IBM moeten netwerken van krachtige computers het veel makkelijker maken om pieken in het gebruik op te vangen, of om snel een oplossing te vinden bij problemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.