Borland neemt branchegenoot TogetherSoft over

Borland neemt tool-leverancier TogetherSoft over voor 82,5 miljoen dollar aan contanten en ruim 9 miljoen aandelen. Het gaat om een totaalbedrag van ongeveer 185 miljoen dollar.

Het is het derde bedrijf deze maand dat opgeslokt wordt door Borland. Eerder nam het al het Zweedse Boldsoft over. De software van dat bedrijf brengt het hele businessmodel in kaart in een relationele database. Ook werd Starbase Corporation, leverancier van software configuratie management technologie, ingelijfd.

TogetherSoft heeft 390 werknemers en wereldwijd vierduizend klanten. Het bedrijf zette over de laatste vier kwartalen zo'n 51 miljoen dollar om. De overname moet in het laatste kwartaal van dit jaar of het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond zijn.
 
Saillant detail is dat Borland deze zomer interesse had voor de WebGain Studio uit de boedel van het noodlijdende WebGain, maar dat TogetherSoft het bedrijf toen de loef afstak en er met het softwarepakket vandoor ging. Door de overname krijgt Borland nu alsnog de WebGain Studio in bezit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-31T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.