AOL mikt op bedrijfsmarkt met AIM-server

America Online (AOL) heeft de serversoftware en een ontwikkelpakket uitgebracht voor zijn directe-berichtenprogramma Instant Messenger (AIM). De online-dienst wil zo bedrijven aan de directe communicatie krijgen.

In de praktijk gebruiken veel ondernemingen al im-programma's (instant messaging), zoals AIM, het door AOL overgenomen ICQ, Microsoft Messenger, Trillian, of Yahoo Messenger. Naast het consumentenimago en bijbehorende toeters en bellen van deze applicaties is er het probleem van stabiliteit en beveiliging. Zo is ICQ notoir bekend om de beveiligingsgaten, die aanvallers in het ergste geval in staat stellen pc's te kapen.
 
Toch kan instant communicatie nuttig zijn voor bedrijven. Softwareleveranciers, waaronder IBM-dochter Lotus en het door Lotus-grondlegger Raymond Ozzie opgerichte Groove Networks, hebben dan ook im-producten voor de zakelijke markt. Dit zijn respectievelijk Sametime en Groove.
 
AOL, dat met bijna 180 miljoen im-gebruikers de grootste im-leverancier is, richt zich nu ook op het bedrijfsleven. De gisteren onthulde serversoftware (AIM Enterprise Gateway) en het software-ontwikkelpakket gaan vergezeld van een ondersteuningsprogramma voor de geïnteresseerden.
 
De programmatuur maakt het mogelijk im-verkeer, -sessies en clientprogramma's te beheren. De server is grotendeels gebaseerd op technologie van het bedrijf Facetime Communications en biedt ook functionaliteit voor authentificatie. Op het gebied van beveiliging ontbreekt het echter nog aan het één en ander. Zo is codering (encryptie) van het berichtenverkeer niet mogelijk. Dit is echter wel in ontwikkeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.