Corning snijdt verder in personeelsbestand

Glasvezelkabelspecialist Corning lijkt niet in staat de klappen die er vallen in de telecommunicatie-industrie op te vangen. Verdere herstructurering is volgens het management momenteel de enige oplossing. Gevolg is het verlies van 2200 extra werkplekken en sluiting van de fabieken in Australië en Duitsland.

Het derde kwartaal is afgesloten met een verlies van 260 miljoen dollar. Een jaar geleden was dat nog 220 miljoen.De omzet maakte een veel grotere val. Van 1,5 miljard dollar naar een magere 837 miljoen. Daarmee zit de onderneming al anderhalf jaar in de rode cijfers.
 
Eerdere herstructureringen lijken geen soelaas te bieden. Vorig jaar moesten al twaalfduizend medewerkers hun heil elders kiezen. Dit jaar sneed het bedrijf al 4600 banen weg en voor de nabije toekomst zullen er 2200 volgen. Voor het lopende kwartaal heeft Corning rond de 600 miljoen dollar gereserveerd om de kosten te dekken die gepaard gaan aan het sluiten van fabrieken. Bij Noble Park in Australië en Neustadt in Duitsland gaan de deuren begin volgend jaar dicht. Later komt er ook een eind aan de productiefaciliteit in het Amerikaanse Concord. Een deel van de activiteiten wordt overgeheveld naar Wilmington waar de grootste fabriek staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-31T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.