Nieuwe beveiligingsstandaard voor Wifi

Texas Instruments, Proxim en Intersil willen samen de beveiliging van Wifi-producten aanpakken. De drie hebben besloten om hun producten voor draadloze verbindingen standaard te voorzien van 'Wi-Fi Protected Access (WPA).

WPA omvat twee beveiligingselementen. Tkip, tijdelijke sleutel integriteits protocol, bevat verbeteringen ten opzichte van het door de drie producent als zwak omschreven 'equivalent privacy protocol' (WEP). Bij Wifi worden gegevens draadloos over een afstand van 100 meter verstuurd. Daarbij speelt versleuteling een belangrijke rol. Tot op heden vormt het delen van de gehanteerde 'sleutels' een probleem. Tkip vervormt de sleutel middels zogenaamde 'verminkte' algoritmen die geen invloed hebben op de werking van de beveiliging. Verder zorgt het voor een beter beheer van de sleutels.
 
Het tweede beveiligingselement betreft het controleren van de client die op het netwerk aansluit. Gewoonlijk zit dit in de hardware ingebakken in het zogenoemde Mac-adres (medium access control). Nadeel hiervan is dat men in staat is om van buitenaf dit adres te achterhalen en zo inbreekt op een netwerk. EAP (extensible authentication protocol) vervangt de toeganscodes die zijn gebaseerd op het Mac-adres met codes volgens een veel beter beveiligd 'public key' encriptie-systeem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-01T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.