Corel ontslaat eenvijfde van personeel

Corel schrapt 220 banen, ofwel ruim eenvijfde van zijn personeelsbestand. De Canadese softwareproducent wil zo 12 miljoen (Amerikaanse) dollars besparen om weer winstgevend te worden.

Het bedrijf liet dit gisteren weten. De ontslagen van 22 procent leveren een jaarlijkse besparing van 12 miljoen (Amerikaanse) dollars op. "Deze actie is een belangrijke stap in het verwezenlijken van ons doel om weer winst te draaien. Dit ondanks de aanhoudende zwakke economie en het lage bestedingenniveau in de ict-markt", aldus de officiële verklaring.
 
De ontslagen worden over de hele linie doorgevoerd, dus zonder aanziens van afdeling of groep. Corel, bekend van tekstverwerker Wordperfect en tekenpakket Coreldraw, houdt hierna wereldwijd nog 769 werknemers over.
Deze ontslagronde kost het bedrijf een eenmalig bedrag van 5,8 miljoen tot 6,3 miljoen (Amerikaanse) dollars. Het voert die afschrijving door in zijn vierde kwartaal dat op 30 november afloopt. De eerste besparingen ten gevolge van de ontslagen zijn volgens Corel al zichtbaar in het komende kwartaal, dat loopt van demember tot en met februari.
 
Het bedrijf boekte voor zijn derde kwartaal, dat 31 augustus werd afgesloten, een verlies van 59,1 miljoen (Amerikaanse) dollars. Het merendeel hiervan kwam voort uit afschrijvingen vanwege twee recente overnames.
 
President Derek Burney liet toen al weten meer besparingsmaatregelen door te gaan voeren. Hij wou 3,5 miljoen (Amerikaanse) dollars per kwartaal besparen om de kosten tussen de 35 miljoen en 37 miljoen (Amerikaanse) dollars te houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.