AMD gaat meer ontslagen doorvoeren

AMD onthult vandaag een reorganisatieplan dat meer ontslagen behelst. De chipproducent wil komend jaar 350 miljoen dollar besparen. Het is nog niet bekend om hoeveel banen het gaat.

Het bedrijf liet afgelopen maand bij de presentatie van zijn financiële cijfers al wat details los over dit plan. De besparingen moeten met name voortkomen uit de administratieve kosten. AMD benadrukt dat dus niet zijn onderzoek- en ontwikkelingstak raakt.
 
Het nieuwe plan omvat wel meer ontslagen. "We verwachten vanwege onze forse kostenbesparingen de komende kwartalen dat we ons personeelsbestand moeten inkrimpen", aldus een Amerikaanse woordvoerder. "Dat is onvermijdelijk als onderdeel van de kostenreductie en reorganisatie. We hebben nu echter nog geen details over het tijdsschema."
 
Begin dit jaar heeft AMD al twee oudere fabrieken (Fab 14 en 15) gesloten en 2300 mensen, ofwel 15 procent van het personeelbestand, ontslagen. Duizend van die ontslagen vielen in de te sluiten chipfabrieken. Dit is in september vorig jaar al aangekondigd, maar in de eerste helft van dit jaar uitgevoerd.
 
De processorfabrikant heeft in januari ook een deel van zijn productie uitbesteed aan de Taiwanese fabrikant UMC (United Microelectronics Corporation). Dit betreft de lichtere Duron-processoren die AMD op termijn stopzet. De twee bouwen ook samen een geavanceerde nieuwe fabriek in Singapore. Deze moet midden 2005 gereed zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.