AMD mikt meer op bedrijfsmarkt in 2003

AMD richt zich volgend jaar sterker op de zakelijke markt voor pc's. Ondertussen ontslaat het een nog onbekend deel van zijn personeel om 100 miljoen dollar per kwartaal te bezuinigen.

Dat bezuinigingsdoel moet tegen het tweede kwartaal van 2003 gerealiseerd zijn. President Hector Ruiz zegt dat het aantal ontslagen aanzienlijk zal zijn. "Dat moeten we wel om de gestelde harde kostenreductie te halen. Het is onvermijdelijk dat er dan mensen moeten gaan."
 
AMD blijft ook bezig met de consumentenmarkt, maar wil de nadruk leggen op de bedrijfsmarkt, in de breedte: laptops, desktops, werkstations en servers. Voor die laatste twee pc-types komt de chipproducent begin volgend jaar met zijn Hammer-processoren.
 
Die 32-bit chips met 64-bit instructieset-extensies moeten het prestatieniveau van machines flink verhogen. Dit doen deze processoren niet alleen door de 64-bit instructies en de kloksnelheid, maar vooral door het debuut van AMD's nieuwe systeembustechnologie Hypertransport.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.