SGI stopt super in kleinste behuizing

SGI heeft gisteren zijn Origin 3900-server onthuld die meteen het wereldrecord heeft voor de hoogste 'dichtheid' aan processoren, geheugen en rekenkracht. De machine is opgebouwd uit blokken.

De nieuwe supercomputer bevat in een enkel systeem-image 128 processoren en 256 GB aan geheugen. Dit is opgebouwd uit blokken (superbrickshttp://www.sgi.com/origin/3000/bricks.html) van elk 16 Mips R14000A-processoren met 32 GB geheugen. Configuraties tot 512 processoren zijn mogelijk door deze systemen te koppelen. Voorgaande Origin-machines konden maximaal 32 Mips-chips in een 4u-reksysteem bevatten.
 
SGI mikt met de nieuwe, kleinere Origin ook op toepassingen waar voorheen letterlijk niet genoeg ruimte was voor een grote supercomputer, zoals schepen die naar olie zoeken. Daarnaast is de 3900 bedoeld voor de reguliere super-markten: de wetenschapswereld, overheden en Defensie. Het budget van de Amerikaanse regering voor militaire it-toepassingen is het afgelopen jaar flink vergroot.
 
Fabrikant SGI toont de nieuwe machine op de Supercomputing 2002-beurs (http://www.sc2002.org/) die volgende week begint in Baltimore (VS). Daar toont het mogelijk ook zijn eerste servers met Intels Itanium 2-processoren. Deze computers bevatten 32 van die 64-bit processoren in een enkel systeemrek en worden op korte termijn onthuld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.