Tien procent van ict-projecten faalt volledig

Van de ict-projecten die de afgelopen twee jaar zijn opgestart, blijkt tien procent volledig te zijn mislukt. De helft van de opgestarte ict-projecten liep gedeeltelijk mis.

Dit blijkt uit de ict Barometer van Ernst & Young. Van de (deels) mislukte projecten voldeed 27 procnt niet aan de verwachtingen en liep uit op de tijdsplanning. Bij zestien procent van de projecten rezen de kosten de pan uit. Gemiddeld worden er 17 procent minder ict-projecten opgestart dan vorig jaar.

Opvallend is het hoge aantal mislukte bedrijfskritische ict-projecten, zoals systeem- en officemigratie en de implementatie van financiële of boekhoudsystemen. Directeur E&Y Jacob Verschuur waarschuwt voor de gevolgen van de slechte invoering van bedrijfskritische ict-projecten: “In de afgelopen twee jaar mislukte de implementatie van financiële of boekhoudsystemen bij ruim 95 duizend bedrijven deels of geheel. Bij officemigratie geldt dit voor ruim 47 duizend bedrijven en bij systeemintegratie is dit voor meer dan 41 duizend bedrijven het geval. Schrikbarende aantallen voor de continuïteit van het Nederlandse bedrijfsleven”.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik vind dat niet vreemd, In de praktijk blijken projectleiders niet te weten waar men over spreekt. Een generaal moet eerst soldaat geweest zijn. Dit principe zou ook voor de ICT moeten gelden.

Ron

Dit is onzin. Je hoeft geen automonteur geweest te zijn om auto te kunnen rijden.

John Roos
06 12914889

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-13T10:33:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.