Gartner ziet geen economisch herstel

Michael Fleisher, ceo van marktonderzoeksbureau Gartner Dataquest, ziet de economische toekomst nog steeds somber in, ondanks het feit dat bedrijven en media lichtpuntjes vinden in de zware marktomstandigheden.

Vooral voor verkopers is de markt een uitdaging, vindt Fleisher. "Er is sprake van overcapaciteit in de technologische industrie. Bedrijven houden de hand op de knip en blijven bezuinigen."
 
Toch is de situatie op verkoopgebied misschien het begin van een opleving, zwakt Fleisher zijn waarschuwing af. Er is geen betere tijd om in te kopen dan nu. De prijzen zijn laag en het aanbod is groot. Cio's moeten juist nu investeren. Dat kan vervolgens de economie een oppepper geven, waardoor de markt aantrekt.
 
Fleisher waarschuwt ervoor teveel te hopen op een opleving van de zakelijke ict-markt. Hij voorspelt dat sommige grote namen in die markt nog zullen verdwijnen voor het eind van de recessie. Bovendien moet de industrie het vanaf nu doen met groeipercentages van 10 procent, conform andere industrietakken, in plaats van de immense groei die men voorheen gewend was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-06T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.